انتخابات هیئت‌مدیره انجمن پزشکی خواب ایران برگزار شد

APKIتاریخ: ۱۳۹۴/۵/۸

در تاریخ هشتم مرداد ۱۳۹۴ در سالن اجتماعات دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان (تهران) انتخابات هیئت مدیره انجمن پزشکی خواب ایران برگزار شد. در این انتخابات که با حضور نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار گردید، هفت عضو ثابت و دو عضو علی‌البدل هیئت مدیره و یک نفر به عنوان بازرس انتخاب شدند. برای آشنایی بیشتر با این انجمن، متن زیر که یادداشتی از رییس این انجمن – دکتر محمد فرهادی – است، از وب‌سایت انجمن نقل می‌شود:

«پزشکی خواب بخشی از علم پزشکی است که به بهداشت خواب، بیماری‌ها و اختلالات آن، تأثیر این اختلالات بر سیستم‌های مختلف بدن و فعالیت‌های فرد و تأثیر بیماری‌های سیستم‌های مختلف بر خواب می‌پردازد. با چنین توضیحی مشخص می‌گردد که طب خواب به همکاری و تعامل تخصص‌های گوناگون نیازمند است. رشته‌های تخصصی که بیشتر با پزشکی خواب پیوند دارند عبارتند از: متخصصین گوش و حلق و بینی، روانپزشکی، نورولوژی، کودکان، داخلی، ریه، قلب، طب کار، و فک و صورت و ترمیمی.
تاکنون بیش از ۱۶۰ بیماری و اختلال مرتبط با خواب شناخته شده است. هرچند که این مشکلات از گذشته دور با انسان همراه بوده، قسمت عمده پیشرفت علم پزشکی در شناخت، تشخیص و درمان آنها در سی سال اخیر روی داده است. مشکلات خواب، علاوه بر این که باعث در خطر افتادن سلامت فرد می‌شوند، با ایجاد حوادث کار، ترافیک و تصادفات، سلامت عمومی جامعه را نیز به خطر می اندازند. با توجه به شیوع بالای اختلالات خواب و عدم اطلاع کافی جامعه و پزشکان از این بیماری‌ها، بر آن شدیم تا با تأسیس انجمن علمی پزشکی خواب و راه‌اندازی نخستین مراکز تشخیص و درمان اختلالات خواب، زیربنای این علم را بر مبنای صحیح و علمی آن در کشورمان پایه‌گذاری کنیم. امید است که با همکاری آحاد مردم و پزشکان بتوانیم در این راه قدمی فراخور کشور عزیزمان ایران برداریم.

انجمن علمی پزشکی خواب با تشکیل نخستین مجمع عمومی در تاریخ ۱۰ اسفند ۱۳۸۴ و تأیید کمیسیون انجمن‏‌های علمی گروه پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انتخاب اولین هیات مدیره رسماً آغاز به کار کرد. بعضی از ویژگی‌های این انجمن آن را نسبت به انجمن های علمی دیگر متمایز می‌کند از جمله:
• دانش پزشکی خواب از دید مردم ناشناخته است و عموم مردم آشنایی و آگاهی کمی از این بخش از طب دارند. بسیاری از مردم نمی‌دانند برای مشکل خواب خود به چه تخصص یا تخصص‌هایی باید مراجعه کنند.
• آشنایی و آگاهی همکاران پزشک نیز نسبت به این بخش از طب اندک است.
• آموزش آکادمیک در مورد طب خواب در ایران صورت نمی‌گیرد. هر چند در رشته‌های مختلف مباحث مربوط به طب خواب بحث می‌شود، رشته تحصیلی مستقل به صورت تخصص، فوق تخصص و فلوشیپ خواب در ایران وجود ندارد.
• تخصص و فوق تخصص‌های مختلف با این رشته از علم پزشکی مرتبط هستند. بنابراین تعامل و همکاری این تخصص‌ها در تشخیص و درمان بیماران ضروری است. انجمن می‌تواند نقش به‌سزایی در ایجاد این هماهنگی و همکاری داشته باشد.»


Share

پاسخ دهید