اولین کنگره اختلالات خلقی برگزار می‌‌شود

تاریخ: ۱۳۹۵/۲/۲

اولین کنگره اختلالات خلقی (کاخ) در روزهای ۲۷ تا ۲۹ بهمن ۱۳۹۵ در سالن همایش‌‌های محمد بن زکریای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران (با گنجایش ۳۰۰ نفر) برگزار می‌‌شود. برگزارکننده این کنگره، گروه روان‌‌پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران و هسته پژوهشی اختلالات خلقی این دانشگاه  (زیرگروه اختلالات دوقطبی) است.

هسته پژوهشی اختلالات خلقی دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی خود در حوزه اختلالات خلقی، برای گردآوردن پژوهشگران و اساتید علاقه‌مند به این موضوع، ایجاد ارتباط علمی و آشنایی میان آنها، ارائه تجربیات و تبادل داده‌های به دست آمده در کشور، همچنین کمک به ارتقای دانش مخاطبان در موضوع اختلالات خلقی تصمیم به برگزاری این کنگره گرفته است. برنامه‌های مختلفی به شکل کنفرانس و سمپوزیوم در ارتباط با موضوع اختلالات افسردگی و اختلالات دوقطبی تا کنون توسط مجریان این برنامه اجرا شده است. با این حال اجرای یک کنگره سراسری با هدف دریافت مقالات پژوهشی در این حوزه خاص روان‌‌پزشکی، برای اولین‌‌بار صورت می‌‌گیرد.

اهداف کنگره

  • گردآوری متخصصان حوزه اختلالات خلقی در کنار هم برای طر‌احی همکاری‌‌های آینده
  • معرفی حوزه‌‌هایی از مدیریت بین رشته‌‌ای اختلالات خلقی که کمتر به آنها توجه می‌‌شود
  • انتقال تجارب بالینی میان شرکت‌‌‌کنندگان در همایش
  • مطرح شدن تازه‌‌‌‌های علمی در زمینه‌‌ی اختلالات خلقی

مسؤولان برگزاری کنگره

مسؤولان برگزاری کنگره عبارت‌‌اند از: دکتر میرفرهاد قلعه‌‌بندی (رییس کنگره)، دکتر امیر شعبانی (دبیر علمی) و دکتر بهنام شریعتی (دبیر اجرایی). سایر اعضای کمیته اجرایی عبارت‌‌اند از: دکتر مسعود احمدزاد اصل، دکتر هما محمدصادقی، دکتر فاطمه هادی و دکتر سوده تاجیک اسماعیلی.

سازمان همایش

۱- برگزار کننده:

  • گروه روان‌‌‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران، هسته پژوهشی اختلالات خلقی

۲- سازمان‌‌های همکار در برگزاری کنگره:

شکل برنامه‌‌های کنگره

در این کنگره سه‌‌‌روزه، سمپوزیوم‌‌ها و سخنرانی‌‌های گوناگونی در موضوعات متنوع مرتبط با اختلالات خلقی ارائه‌‌ می‌‌گردد و در حاشیه آن، کارگاه‌‌هایی آموزشی در همین ارتباط برگزار می‌‌شود. در این میان، دو روز به سمپوزیوم‌‌‌ها وسخنرانی‌‌ها و یک روز به ارائه مقالات پژوهشی اختصاص داده شده است. برخی از این برنامه‌‌ها در پی فراخوان عمومی، ارزیابی مقالات پژوهشی و کارگاه‌‌های داوطلبان شرکت در کنگره و انتخاب در میان آنها بر پایه قضاوت داوران تدارک دیده می‌‌شود و برخی دیگر بر اساس دعوت مسؤولان کنگره از صاحب‌نظران. بخشی از مقالات پژوهشی به شکل سخنرانی و بخشی دیگر به شکل پوستر ارائه ‌‌می‌‌گردد.

انتشار خلاصه مقالات

آن دسته از خلاصه مقالات پژوهشی/سمپوزیوم‌‌ها که برای ارائه (سخنرانی یا پوستر) پذیرفته می‌‌شود در مجله علوم پزشکی رازی (وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران) منتشر خواهد شد.

امتیاز شرکت در کنگره

امتیاز بازآموزی از طرف مرکز آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی ایران برای شرکت‌‌کنندگان با گرایش‌‌های مختلف تخصصی به شرح زیر در نظر گرفته شده است:

۱۲/۷۵ امتیاز برای تخصص روان‌‌پزشکی، فوق‌‌تخصص روان‌‌پزشکی اطفال، دکترای روان‌‌شناسی بالینی، تخصص بیماری‌‌‌های مغز و اعصاب، پزشکی عمومی، کارشناسی روان‌‌شناسی بالینی، کارشناسی ارشد بهداشت روان، کارشناسی ارشد روان‌‌پرستاری، و کارشناسی ارشد روان‌‌شناسی تربیتی

از ۴ تا ۹ امتیاز برای دکترای مددکاری اجتماعی، دکترای فارماکولوژی، دکترای فارماکوگنوزی، دکترای داروسازی بالینی، دکترای حرفه‌‌ای داروسازی، دکترای پرستاری، دکترای علوم اعصاب، دکترای روان‌‌شناسی نظامی، کارشناسی ارشد پرستاری، کارشناسی ارشد کار درمانی، کارشناسی پرستاری، کارشناسی کار درمانی، دکترای کار درمانی، کارشناسی ارشد پرستاری اورژانس، کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه، کارشناسی مددکاری اجتماعی، کارشناسی روان‌‌شناسی عمومی، کارشناسی ارشد مشاوره، کارشناسی ارشد آموزش جامعه نگر در نظام سلامت، کارشناسی ارشد سلامت سالمندی، کارشناسی ارشد مدیریت توانبخشی، و دکترای مطالعات اعتیاد

جزییات بیشتر امتیاز شرکت در کنگره در سایت مرکز آموزش مداوم (www.ircme.ir) در دسترس است و البته می‌‌توانید جدول کامل امتیازات و هزینه ثبت نام را بر حسب رشته تحصیلی از اینجا دانلود کنید.

راهنمای ارسال مقاله پژوهشی برای سخنرانی/پوستر

  • مهلت ارسال چکیده مقالات تا ۱۳۹۵/۶/۳۱ است.
  • چکیده مقاله باید از طریق ایمیل همایش (bdrg2006@gmail.com) فرستاده شود.
  • چکیده مقاله برای ورودبه بخش داوری باید شرایط اولیه زیر را داشته باشد:

الف- تعداد کلمات: ۳۰۰ تا ۶۰۰

ب- بخش‌‌های زیر در متن به طور جداگانه مشخص و به همین ترتیب نوشته شود:

عنوان؛ نام و نام خانوادگی و مشخصات نویسندگان؛ مقدمه؛ روش؛ یافته‌‌ها؛ بحث؛ کلیدواژه‌‌ها (۳ تا ۶ مورد)

Title; First and family name and other personal information of authors; Introduction; Method, Results; Discussion; Keywords

پ- در عنوان، ضمن رعایت اختصار در تعداد کلمات، از به کارگیری کوتاه‌‌نوشت (مخفف) کلمات خودداری شود.

ت- مشخصات هر یک از نویسندگان به ترتیب زیر نوشته شود:

نام و نام خانوادگی، وابستگی سازمانی (affiliation)، مدرک تحصیلی، ایمیل (فعال)، کد ملی.

ث- یکی از نویسندگان مقاله به عنوان «نویسنده مسؤول» مشخص شود.

ج- یکی از نویسندگان مقاله به عنوان «سخنران» مشخص شود و شماره تلفن او درج گردد.

چ- در صورتی که حامی مالی وجود دارد، نام آن نوشته و چگونگی این حمایت توضیح داده شود.

نکته مهم: در صورت عدم تکمیل هر یک از موارد فوق، مقاله وارد بخش داوری نمی‌‌شود.

ح-  در بخش مقدمه، حتماً پرسش پژوهش و چرایی ایجاد شدن آن و به عبارت دیگر، دلیل اجرای پژوهش بر پایه نقصان ادبیات موجود نوشته شود.

خ- بخش روش به گونه‌‌ای نوشته شودکه کلیات روش مطالعه قابل تکرار باشد.

د- در بخش یافته‌‌ها، یافته‌‌هایی که منجر به نتیجه‌‌گیری اصلی مطالعه شده حتماً بیان شود و آماره‌‌های ضروری ذکر شود.

ذ- در بخش بحث، «یافته بدیع» مطالعه مشخص گردد و نتیجه‌‌گیری نهایی «بر پایه یافته‌‌های همین مطالعه» بیان شود.

ر- همه موارد فوق به دو زبان فارسی و انگلیسی نوشته شود (ابتدا همه موارد به فارسی و سپس همه موارد به انگلیسی).

نکته مهم: نویسندگان مقاله باید اطمینان داشته باشند که عبارت‌‌های مندرج در چکیده‌‌های فارسی و انگلیسی، دارای حق نشر انحصاری (copy right) نباشد. همچنین آنها باید از هرآنچه که نویسندگان را در معرض اتهام سرقت علمی/ادبی قرار می‌‌دهد آگاه باشند.

  • پس از ارزیابی چکیده مقاله توسط کمیته علمی کنگره، مقاله ممکن است برای سخنرانی و یا برای ارائه به شکل پوستر پذیرفته شود.
  • برای بارگذاری (آپلود) چکیده مقاله به بخش فرم ارسال مقاله مراجعه فرمایید.
  • برای ارایه مقاله به صورت سخنرانی قالب زیر پیشنهاد می‌‌شود: «سؤال پژوهش و چرایی ایجاد شدن آن» (۳ دقیقه)، «روش انجام پژوهش» (۴ دقیقه)، «یافته‌‌ها» (۴ دقیقه)، «بحث و نتیجه‌‌گیری» (۴ دقیقه).
  • زمان هر سخنرانی ۱۵ دقیقه است و هدف آن ارایه یک ایده پژوهشی، روش رسیدن به نتیجه و نتایج آن است. ذکر جزییات پژوهش مانند بررسی متون مفصل، جزییات مفصل آماری و… در یک برنامه ۱۵ دقیقه‌‌ای نامناسب است. پیشنهاد می‌‌شود پیش از هر سخنرانی، سخنران آن را چند بار برای تمرین و اصلاح اجرا کند.
  • برای طراحی اسلایدها از زمینه روشن و فونت مشکی استفاده کنید. اسلایدهای شلوغ، پویانمایی‌‌های پیچیده، جداول شلوغ و جزییات زیاد، ارزش اسلاید را به عنوان یک ابزار کمکی از بین می‌‌برد.
  • دست‌‌کم ۳۰ دقیقه پیش از شروع جلسه، اسلایدها را به مسؤول سالن تحویل دهید. برای اطمینان از پخش درست آن، فونت‌‌های مورد استفاده در نگارش اسلایدها را به همراه داشته باشید. به علاوه پیشنهاد می‌‌شود اسلایدها را هم بر روی CD و هم بر روی فلش به همراه داشته باشید.
  • در صورت تمایل، اسلایدهای سخنرانی خود را برای قرار دادن بر روی وب‌‌سایت کنگره، از طریق ایمیل کنگره ارسال کنید. دراین صورت اسلایدها پس از سخنرانی شما بر روی وب‌‌سایت کنگره قرار خواهد گرفت. دقت در این نکته بسیار مهم است که مطالب مندرج در اسلایدها دارای حق نشر انحصاری (copy right) نباشد.

راهنمای تهیه پوستر

  • در زیر عنوان پوستر، مطالب زیر به صورت زیر هم نوشته شود: نام و نام خانوادگی ووابستگی سازمانی همه نویسندگان، نام نویسنده مسئول، نام ارایه‌‌دهنده مقاله به صورت پوستر و ذکر عبارت: «ارایه به صورت پوستر». در صورت عدم تکمیل موارد فوق گواهی ارایه پوستر فقط به فردی ارایه خواهد شد که اطلاعات فوق درباره او کامل باشد.
  • برای افرادی که مایلند با نویسندگان پوستر ارتباط برقرار کنند می‌‌توانید ایمیل نویسندگان پوستر یا روش تماس با آنها را در آن بنویسید تا زمینه ای برای همکاری‌‌های بعدی باشد.
  • اگر کار شما حامی مالی دارد، آن را در پوستر ذکر کنید.
  • اندازه پوستر ۴۲۰ در ۵۹۴ میلیمتر باشد. حاشیه‌‌های پوستر قرینه باشد و فونت آن به گونه ای باشد که از فاصله ۱/۵ متری قابل خواندن باشد. نوع فونت «نازنین» یا «بی‌‌ نازنین» باشد.
  • مطالب پوستر ساده، شیوا و روان باشد.

راهنمای برگزاری سمپوزیوم

در صورتیکه تمایل به برگزاری سمپوزیوم دارید، لطفاً عنوان سمپوزیوم، چکیده سخنرانی‌‌ها و نام و سایر مشخصات فرد مسؤول برگزاری سمپوزیوم و سایر سخنرانان (همان‌‌گونه که در بخش راهنمای ارسال مقاله پژوهشی برای سخنرانی/پوستر ذکر شد) را حداکثر تا تاریخ ۱۳۹۵/۵/۱۵ از طریق ایمیل کنگره (bdrg2006@gmail.com) ارسال فرمایید.

هر سمپوزیوم در دو ساعت  شامل چهار سخنرانی نیم‌‌ساعته و نیم ساعت برای بحث و پرسش و پاسخ برگزار می‌‌شود. این چهار سخنرانی باید در ارتباط با عنوان سمپوزیوم و به نوعی مکمل یکدیگر باشند.

راهنمای برگزاری کارگاه

در صورتی که تمایل به برگزاری کارگاه دارید، لطفاً عنوان کارگاه، خلاصه محتوای آموزشی و اهداف کارگاه، و نام و سایر مشخصات فرد مسؤول برگزاری کارگاه و سایرمدرسان (همان‌‌گونه که در بخش راهنمای ارسال مقاله پژوهشی برای سخنرانی/پوستر ذکر شد) را حداکثر تا تاریخ ۱۳۹۵/۵/۱۵ از طریق ایمیل کنگره (bdrg2006@gmail.com) ارسال فرمایید. هر کارگاه در مدت سه ساعت برگزار می‌‌شود.

چگونگی ثبت‌‌نام در کنگره

ثبت‌‌نام در کنگره، با واریز وجه متناسب با رشته تحصیلی (بر اساس جدول کامل امتیازات و هزینه ثبت نام) به شماره حساب زیر، و ارسال کپی رسید پرداخت وجه به دفتر انجمن علمی روان‌‌پزشکان ایران (خانم زهرا خلفی؛ شماره تلفن/فکس ۸۸۲۲۳۲۴۲) انجام می‌‌شود.

شماره حساب: ۰۲۲۱۰۹۷۰۵۶۰۰۲؛ بانک ملی ایران، شعبه مجتمع درمانی رسول اکرم (ص)، کد ۰۹۲۶؛ به نام میرفرهاد قلعه‌‌بندی و امیر شعبانی.


Share