کتاب مشاوره روان‌‌پزشکی با نمونه‌‌‌های بالینی

تاریخ: ۱۳۹۵/۲/۹

کتاب «مشاوره روان‌‌پزشکی با نمونه‌‌‌های بالینی» در ارتباط با «روان‌پزشکی رابط» است. «روان‌پزشکی رابط» شاخه‌ای از رشته روان‌پزشکی است که به موضوع مشاوره در شرایط یک بیمارستان عمومی می‌پردازد. بر این پایه، روان‌پزشک در این حوزه، رابطی میان پزشک معالج اصلی بیمار، پرستاران و سایر پرسنل مرکز، و بیمار و خانواده او است. روان‌پزشک رابط علاوه بر به‌کارگیری دانش، مهارت و تجربه عمومی یک روان‌پزشک، ناچار از تجهیز به دانش، مهارت و تجربه‌ای است که در برقراری ارتباط میان گروه‌های فوق ضروری است. او باید به تشخیص و مدیریت مشکلات و اختلالات روان‌پزشکی در زمینه انواع بیماری‌ها و اختلالات غیرروان‌پزشکی مسلط باشد.

با وجود کتاب‌های مرجعی که به موضوع روان‌پزشکی رابط می‌پردازد، این کتاب که با ارائه نمونه‌های بالینی فضای واقعی‌تری برای کسب مهارت در این زمینه مهیا می‌کند، می‌تواند مکمل کارآمدی برای دانشجویان پزشکی، دستیاران روان‌پزشکی و روان‌پزشکان باشد. پیش از این، دو کتاب با عنوان‌های «آموزش روان‌پزشکی با نمونه‌های بالینی» و «اورژانس روان‌پزشکی با نمونه‌های بالینی» بر پایه سه اصل ۱) تأکید بر تشخیص و درمان، ۲) تقدم ذکر مثال بالینی بر شرح بیماری و ۳) رعایت اختصار، به رشته تحریر درآمد. اینک سومین کتاب این مجموعه با پسوند تکراری «با نمونه‌های بالینی» و موضوع مشاوره روان‌پزشکی یا روان‌پزشکی رابط در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

نویسندگان کتاب که همگی روان‌‌پزشک هستند عبارت‌‌اند از دکتر امیر شعبانی (استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران)، دکتر عاطفه قنبری جلفایی (استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران)، دکتر محمد اربابی (دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران)، دکتر علی‌‌­اکبر نجاتی‌‌­صفا (دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران) و دکتر مهدی نصر اصفهانی (دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران).

ناشر کتاب، انتشارات ارجمند است و پیش از این دو کتاب از همین مجموعه با عنوانهای «آموزش روان‌‌پزشکی ‏با نمونه‌‌های بالینی» و «اورژانس روان‌‌پزشکی ‏با نمونه‌‌های بالینی» منتشر کرده است.

کتاب در چهار فصل تنظیم شده است؛ شامل اصول مشاوره روان‌پزشکی در بیمارستان عمومی (فصل اول)، موارد عمومی مشاوره (فصل دوم)، موارد اختصاصی مشاوره (فصل سوم) و درمان (فصل چهارم).

فصل دوم شامل ۹ بخش است؛ بخش ۱- ظرفیت تصمیمگیری و پذیرش درمان، بخش ۲ – مدیریت بی‌قراری و رفتارهای پرخاشگرانه، بخش ۳- مدیریت دلیریوم، بخش ۴- مدیریت اختلالات علامت جسمانی، بخش ۵- مدیریت اختلالات مصرف مواد و درد، بخش ۶- مدیریت بیماران دشوار، بخش ۷- مدیریت اختلالات ساختگی و تمارض، بخش ۸- دادن خبر بد به بیمار و خانواده، و بخش ۹- مدیریت بیمار رو به مرگ.

فصل سوم دربرگیرنده ۱۱ بخش است؛ بخش ۱- بخش اُنکولوژی، بخش ۲- بخش بیماریهای گوارشی، بخش ۳- بخش پوست، بخش ۴- بخش پیوند اعضا، بخش ۵- بخش ریه، بخش ۶- بخش زنان و زایمان، بخش ۷- بخش عفونی، بخش ۸- بخش غدد درون­ریز و چاقی، بخش ۹- بخش قلب، بخش ۱۰- بخش کلیه، و بخش ۱۱- بخش نورولوژی.

فصل چهارم نیز سه بخش را در بر دارد؛ بخش ۱- رواندرمانی مختصر در بیمارستان، بخش ۲- تداخلات دارویی، و بخش ۳- درمان دارویی در دوران بارداری و شیردهی.


Share